Tym efektem, będzie mogła pochwalić się każda kobieta. Nie używaj kurkumy tylko w kuchni.

Kurkuma zajmuje szczególne miejsce w kuchni indyjskiej ze względu na jej złocisty kolor, zaskakujący smak i oczywiście nie możemy zapominać o jej właściwościach leczniczych.

Ze względu na pozytywny wpływ na zdrowie stosowana jest w medycynie naturalnej w leczeniu wielu problemów zdrowotnych. To, co czyni tę przyprawę tak wyjątkową, to jej właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające.

Aktywny składnik kurkumy nazywa się kurkuminą i jest bardzo przydatny ze względu na swoje właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne i przeciwutleniające.

Oprócz kurkuminy kurkuma zawiera inne składniki odżywcze – całą gamę witamin, minerałów, a nawet wapnia i błonnika. Ponadto kurkuma nie powoduje żadnych skutków ubocznych, dzięki czemu jej stosowanie jest całkowicie bezpieczne.

Zalety kurkumy:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!