Z tego przepisu otrzymasz fantastyczny pachnący przysmak: Dodaj 2 jajka, trochę mąki i cukru do startych jabłek.

Jabłka można przyrządzać na wiele sposobów, a jedzenie zawsze jest bardzo smaczne i pachnące. Dziś mamy dla Was ten prosty jabłkowy przysmak, który przygotujesz dosłownie w kilka minut!

Składniki:

  • 5 jabłek
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Umyj jabłka. Oczyść i zetrzyj na grubej tarce.

Dodaj jajka, cukier, mąkę i sól. Dobrze wymieszaj do uzyskania jednorodnej masy.

Wlej olej na patelnię. Podgrzej i za pomocą łyżki uformuj małe naleśniki, które opiekaj z obu stron na złoty kolor.

Przechowuj je na ręcznikach papierowych, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podawać na przykład z miodem.

Życzymy smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!