Bez piekarnika, bez skondensowanego mleka, bez żelatyny a wynik zaskakuje: Doskonały deser w 5 minut.

Niepieczona rolada biszkoptowa z mandarynkami.

To pyszny i świeży deser do kawy lub jako poczęstunek na uroczystość. Ucieszy Cię również to, że rolada jest całkowicie pozbawiona dodatku cukru, a w dodatku wygląda naprawdę pięknie po pokrojeniu.

Składniki:

  • 100 g herbatników maślanych
  • łyżka kakao
  • 120 g obranego banana
  • 200 g serka homogenizowanego
  • łyżka miodu
  • 5-6 małych mandarynek

Przygotowanie:

Najpierw przygotowujemy banana. Obierz, pokrój na mniejsze kawałki lub połam i włóż do blendera

Miksujemy drobno i przygotowujemy ciasteczka. Połam i wymieszaj lub w inny sposób zmiażdż na drobny „okruch”. Wymieszaj masę bananową i biszkoptową. Dodamy też kakao. Po wymieszaniu masy przygotowujemy papier do pieczenia

Najpierw ugniataj miksturę rękami, a następnie rozwałkuj ją wałkiem. Rozwałkuj w kwadratowy kształt – dostosuj rozmiar do wielkości mandarynek, których używasz. Teraz przygotujemy krem: Mascarpone mieszamy z miodem.

Krem wyłożyć na ciasto. Całe obrane mandarynki układamy na krawędziach i zwijamy papierem do pieczenia

Krem nakładamy również na brzegi. Zawiń w papier do pieczenia i odstaw na kilka godzin do lodówki. Potem po prostu kroimy i serwujemy. Życzymy smacznego! 🙂

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!