Przepis na pikantny sos z ogórka kiszonego. Do mięs, ryb, a nawet jako pasta do smarowania

Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na bardzo smaczny i aromatyczny sos z ogórków kiszonych.

Dodaje go zarówno do mięs, ryb, burgerów, mięsa z grilla i innych potraw lub po prostu jako pikantny dodatek do kanapek. Podkreśli genialnie smak każdego dania.

Składniki:

  • 2 ogórki kiszone
  • 100 g majonezu
  • 50 g kwaśnej śmietany
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • sól, pieprz czarny (mielony) do smaku

Przygotowanie:

Zetrzyj ogórki na tarce.

W małej misce wymieszaj śmietanę, majonez i starte ogórki.

Do powstałej mieszanki dodaj kurkumę i czosnek w proszku. Dobrze wymieszaj i skosztuj sosu. Przygotowaną mieszankę dopraw solą i pieprzem. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!