To najlepszy deser, jaki znam: Czekoladowy sernik: Przygotowanie zajmuje 15 minut.

Niesamowity przepis dla wszystkich miłośników czekolady, który możesz przygotować kiedy tylko chcesz. Pokochasz nie tylko fantastyczny smak, ale także szybkie i naprawdę łatwe przygotowanie.

Czekoladowy krem ​​mascarpone, na wierzchu miękki lukier czekoladowy, który nie pęka oraz chrupiący spód biszkoptowy.

Składniki:

  • 260 g ciastek BeBe
  • 1 łyżka kakao
  • 100 g masła

Krem:

  • 500 g mascarpone
  • 120 g cukru pudru
  • szczypta soli
  • 300 g czekolady
  • 250 ml śmietanki do ubijania

Lukier:

  • 100 ml śmietanki do ubijania
  • 100 g czekolady

Do dekoracji:

  • Wiórki czekoladowe
  • Świeże owoce

Przygotowanie:

Biszkopty mieszamy mikserem, dodajemy roztopione masło i dodajemy łyżkę kakao.

Przygotowaną masę biszkoptową wymieszać i wylać na dno formy o średnicy 24 cm, której spód wyłożyliśmy papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki. Mascarpone wymieszać z cukrem i szczyptą soli (nie mieszać blenderem, a jedynie ręczną trzepaczką, aby mascarpone nie zrobił się bardzo cienki).

Dodaj rozpuszczoną i lekko schłodzoną czekoladę. Ponownie wymieszaj ręcznie. Śmietankę ubijamy na konsystencję bitej śmietany i mieszamy ręcznie z masą czekoladową. Tak przygotowany krem ​​nakładamy na biszkoptowe podłoże i ładnie go wygładzamy. Wstawiamy do lodówki na godzinę.

Następnie polej polewą czekoladową: podgrzej śmietankę, dodaj połamaną czekoladę i rozpuść mieszając. Odstawić do lodówki najlepiej przez całą noc. Ciasto dekorujemy czekoladą lub świeżymi owocami. Życzymy smacznego! 🙂

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!