Sałatka jest lekka i pyszna, a do tego bardzo sycąca. To mój popisowy przepis na każdą okazję.

Jako lekka przekąska dobrze sprawdzają się sałatki warzywne. Można je przechowywać w lodówce do trzech dni i wykorzystać jako lekką przekąskę, śniadanie, lunch lub kolację.

Jak zrobić pyszną i zdrową sałatkę warzywno-mięsną? Wystarczy przygotować składniki, a następnie poświęcić kilka chwil na ich połączenie.

Oto lista składników, które będą potrzebne do przygotowania lekkiej sałatki

  • Paczka szynki waży około 450 g. Najlepiej użyć tradycyjnej siatki i lekko ją uwędzić.
  • 3 jajka,
  • 1 ogórek kiszony lub ogórek konserwowy i 1 czerwona papryka
  • Puszka kukurydzy o wadze ok. 350 g,
  • 4 łyżki majonezu dekoracyjnego
  • Przyprawy i zioła: Do posypania sałatki dodać sól, pieprz, świeży lub suszony koperek, ewentualnie natkę pietruszki.

Ta sałatka jest łatwa i szybka do przygotowania.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!