Jestem zszokowana, jak łatwo przygotować legendarną roladę pavlovą: Rozpływa się w ustach, każdy zapyta o przepis.
Przygotuj tę legendarną roladę w domu według naszego przepisu, a od razu stanie się Twoim hitem. W domu przygotowuję tę roladę na specjalne okazje i zjazdy rodzinne.

Niesamowity przepis na roladę, której nie można się oprzeć.
Składniki:
- 200 g białek jaj (ok. 5 jaj)
- 200 g cukru pudru
- 25 g kwasu cytrynowego
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
- 30 g płatków migdałowych
- 200 g mrożonych malin
- 50 g cukru pudru
- 15 g skrobi kukurydzianej
- 30 ml wody
- 250 g mascarpone
- 90 g śmietanki do ubijania
- 50 g cukru pudru
- 1 opakowanie esencji waniliowej
- jagody
Przygotowanie:
Dodaj białka do dużej miski. Dodaj kwasek cytrynowy i wymieszaj, aż będzie jednolita masa. Podczas ubijania dodajemy cukier mniej więcej co 15 sekund.

Następnie dodaj skrobię, ubij na wolnych obrotach i wymieszaj łopatką. Krem nałożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmaruj równo.

Krem posyp płatkami migdałów i cukrem pudrem. Umieść blachę w nagrzanym piekarniku w temperaturze 140°C. Piecz przez 35 minut.

W garnku na kuchence umieść mrożone maliny. Dodaj cukier i gotuj na małym ogniu, aż się rozpuszczą. W szklance wymieszać skrobię z wodą, wlać do roztopionego puree i mieszać do zgęstnienia.

Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem. Przykryj papierem do pieczenia, przewiń i wyjmij blachę i papier do pieczenia. Do dużej miski dodaj mascarpone, cukier, esencję waniliową. Ubij mikserem.

Następnie dodaj śmietanę i ubij śmietankę. Krem nałożyć na wystudzone ciasto i równomiernie rozprowadzić.

Masę malinową nałożyć na krem i równomiernie rozprowadzić. Następnie dodaj jagody, obtocz ciasto. Włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Comments are closed.