To pyszne danie, które zrobisz w zaledwie 15 minut: Naleśniki z mięsem zapiekane w piekarniku.

Niezwykle prosty przepis na oryginalne danie mięsne. Sekret tkwi w wyjątkowych mleczno-jajecznych naleśnikach, które kryją w sobie cudowny, delikatny i aromatyczny farsz mięsny. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI:
  • 350 gr mięsa mielonego
  • 5 jajek
  • 5 łyżek mleka
  • 100 g sera
  • 1 dymka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • czarny pieprz do smaku
  • świeże zioła (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:

Do wygodnej miski, przełóż mielone mięso. Cebulkę dymkę oraz dwa ząbki czosnku, drobno posiekaj i dodaj do mięsa. Teraz dodaj starty na tarce o grubych oczkach ser, dopraw solą i pieprzem do smaku. Dobrze wszystko wymieszaj.

Do osobnej miski, wbij jajka, wlej mleko, dopraw solą i wymieszaj wszystko trzepaczką.

Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni z olejem, ale tylko z jednej strony na złoty kolor. Z uzyskanej masy, powinno Ci wyjść 5 naleśników.

Na każdego naleśnika, od strony nie smażonej, rozprowadź porcję mięsnego farszu i zawiń naleśnik ciasno w rolkę. Na koniec, ułóż gotowe naleśniki w formie, wysmarowanej olejem i piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 30 minut.

Zapiekane naleśniki z mięsem są gotowe. Podawaj na ciepło, Smacznego!

Podoba Ci się ten przepis? Podziel się na facebooku!
[fb_button]
You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!