Są fantastyczne, soczyste i rozpływają się w ustach. Dodaj kapustę do klopsików i upiecz je w piekarniku.

Soczyste klopsiki z kapustą to hit w moim domu. Dosłownie rozpływają się w ustach i są jeszcze smaczniejsze niż te klasyczne!

Potrzebujesz:

  • 600 g mięsa mielonego
  • 250 g kapusty
  • 1 jajko
  • 10 g soli
  • 3 g mielonego czarnego pieprzu
  • 200 g twardego sera

Przygotowanie:

Drobno posiekaj kapustę oraz cebulę i dodaj je do mielonego mięsa. Dopraw, dodaj jajka i dobrze wymieszaj.  Uformuj z masy klopsiki, ułóż je obok siebie w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia.

Przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz około 25 minut, następnie wyjmij i posyp startym serem, piecz kolejne 15 minut w tej samej temperaturze.

Wszystko gotowe. Możesz podawać je z ulubioną sałatką, ziemniakami czy ryżem. Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!