Tak przygotowana pierś z kurczaka zawsze smakuje przepysznie: Miękka, delikatna i rozpływa się w ustach.

Można śmiało powiedzieć, że każda gospodyni wie, jak przygotować kurczaka. Najłatwiej zamarynować go w przyprawach i majonezie, a następnie piecz z warzywami.

Bardziej wyrafinowane opcje obejmują wiele technik gotowania i dziesiątki składników. Wybór należy do ciebie. Ale jeśli chcesz przygotować coś lekkiego i dietetycznego na rodzinny grill ten przepis jest dla Ciebie!

W 100 g gotowanego fileta z kurczaka ma tylko 95 kcal. Wraz z mięsem z indyka produkt ten znajduje się na liście produktów dietetycznych.

Oto mój ulubiony przepis na kurczaka. Zawsze smakuje przepysznie!

Składniki

  • 1,5 kg piersi z kurczaka
  • 2 cebule
  • 1 szklanka kefiru
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka soli
  • ulubione przyprawy do smaku

Przygotowanie

Pokrój piersi w większą kostkę. Połącz je z solą i ulubionymi przyprawami. Pokrój cebulę w krążki. Dodaj do mięsa. Marynuj pierś z kurczaka w kefirze. Pozostaw w lodówce na godzinę. Mięso nawlecz na szaszłyki i włóż na ruszt grilla.

Przed podaniem możesz skropić delikatne mięso świeżym sokiem z cytryny. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!