Bez piekarnika i długiego pieczenia. Smakuje obłędnie. Bezkonkurencyjny niewypiekany deser Bounty.

Doskonały smak i łatwość przygotowania tego niewypiekanego deseru Bounty sprawia, że stanie się on numerem jeden wśród Twoich ulubionych smakołyków!

Składniki:

  • 500 g herbatników kakaowych

Do kremu:

  • 500 g mascarpone
  • 300 ml bitej śmietany
  • 150 g cukru pudru
  • 50 g wiórków kokosowych

Polewa:

  • 200 g czekolady
  • 100 ml mleka
  • rozmiar formy 28 x 28 cm

Przygotowanie:

Ciasteczka kakaowe umieszczamy obok siebie na dnie formy .

Mascarpone ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie ubijamy śmietankę na zbity krem.

Na koniec za pomocą szpatułki dodaj wiórki kokosowe ​​i nałóż krem ​​na herbatniki. Na krem ​​nakładamy kolejną warstwę herbatników i ponownie warstwę kremu. Odstaw do lodówki na 30 minut i w międzyczasie przygotuj polewę czekoladową. Połamaną czekoladę zalać gorącym mlekiem i ubić trzepaczką spójny lukier.

Rozłóż lukier równomiernie na powierzchni deseru i wstaw go z powrotem do lodówki na 30 minut. Życzymy smacznego.

BONUS

Bananowy niewypiekany deser, który na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie i gościom!

Składniki:

  • 300 ml mleka
  • 400 g ciastek
  • 3 opakowania bitej śmietany
  • wielkość formy 25 x 25 cm
  • 600 g bananów

Polewa:

  • 150 g płatków czekoladowych
  • 100 ml gorącej bitej śmietany

Zbliżać się:

Do foremki wkładamy herbatniki, które wcześniej moczyliśmy w mleku.

W misce wymieszaj lub zetrzyj banany.

Nakładamy ten krem ​​na herbatniki i ponownie nakładamy warstwę herbatników na wierzch.  Powtarzaj ten proces, aż śmietana i ciastka znikną. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę, a następnie przygotowujemy lukier. Czekoladowe płatki polać gorącą bitą śmietaną i trzepaczką zrobić zwarty, błyszczący lukier.

Wylewamy go na deser, który schłodzimy jeszcze przez godzinę i możemy podać. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!