Z jednego fileta z kurczaka przygotuję miskę fantastycznych roladek. Pieczone w kilka chwil, zawsze są soczyste.
Doskonałe miękkie i chrupiące roladki z kurczaka z nadzieniem serowym. Nigdy nie wysychają, są delikatne i fantastycznie smaczne.

Składniki:
- Filet z piersi kurczaka – 1 sztuka
- Sól – 5 g
- Pieprz czarny – 3 g
Nadzienie:
- Ser topiony – 120 g
- Ser żółty tarty – 100 g
- Marchewki – 1 sztuka
- Pietruszka – 20 g
- Śmietana – 35 g
- Olej do smarowania naczynia
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na pół.

Pokrój każdą połówkę w paski.

Ubijaj pod folią, dopraw solą i pieprzem.

Do nadzienia wymieszaj wszystkie składniki – startą marchewkę, drobno posiekaną pietruszkę, oba sery i wymieszaj na gładką masę. Rozprowadzamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy.

Formę (naczynie do pieczenia) nasmaruj olejem i włóż do niej roladki.

Posmaruj kwaśną śmietaną.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut lub według potrzeb.

Comments are closed.