Smaczna i zdrowa alternatywa dla cukierków: Niesamowite domowe słodycze gotowe w 10 minut.

Przedstawiamy Wam doskonały wariant cukierków.

Praktyczna, szybka i zdrowa receptura z płatków owsianych, daktyli i orzechów włoskich, która zasmakuje wszystkim, a zwłaszcza Twoim dzieciom.

Dzięki temu przepisowi możesz przygotować tę słodką pokusę w domu bez dodawania cukru.

Składniki:

  • 80 g płatków owsianych
  • 100 g orzechów włoskich
  • 150 g pokrojonych w kostkę daktyli
  • 10-15 g kakao
  • 2 łyżeczki miodu
  • 150 g czekolady
  • 30 ml oleju roślinnego

Przygotowanie:
Dodaj płatki owsiane do większego pojemnika i zmiel je blenderem. Następnie dodajemy orzechy włoskie. Zmiel wszystko razem.

Usuń pestki z suszonych migdałów. Do zmielonej mieszanki dodaj kakao i migdały, zmielić i przelać do miski. Następnie dodaj miód. Wszystko dobrze wymieszaj, aż ciasto po ściśnięciu trzyma się razem.

Z ciasta formujemy koła w kształt cukierków i kładziemy je na talerzu. Wlej olej do małej miseczki przygotowanej czekolady. Stopimy go w sposób, który najbardziej nam odpowiada.

Koła moczymy w roztopionej czekoladzie tak, aby pokryły całą powierzchnię. Odstawić, aż czekolada stwardnieje. Możemy podawać słodkości.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!